Trygg E-handel

Din varukorg är tom

SORTIMENT
SORTIMENT
Klicka här!

Guide till strap-on-sex

En strap-on är en dildo som fästs på kroppen. Här går vi igenom grunderna för dig som är nyfiken på strap-on-sex.

Inledning

En traditionell strap-on består av en dildo och en sele. Det engelska ordet för sele är harness och denna term används ibland även på svenska. Selen spänns vanligvis fast mot blygdbenet och dildon får då samma position på kroppen som en riktig penis. Det finns dock även strap-ons som är gjorda för att fästas exempelvis på låret.

En så kallad strapless strap-on har ingen sele, utan består av en dildo med en särskilt utformad ände som bäraren för in i slidan.

Både för män och kvinnor

Men hjälp av en strap-on kan en kvinna penetrera en man eller en annan kvinna. En man kan penetrera en kvinna eller en annan man med en ihålig strap-on som lämnar plats för penis.

När en kvinna penetrerar en man med en strap-on brukar det kallas för pegging. Pegging kan vara ett spännande sätt att skänka njutning och att skapa variation i sexlivet. Vissa utövare använder pegging som ett inslag i rollekar och BDSM.

En man kan bära en ihålig strap-on-dildo för att öka längd och bredd på penis. En ihålig strap-on är även ett bra hjälpmedel för att kunna genomföra samlag vid potensproblem. En strap-on-dildo kan användas både vaginalt och analt, men även för oralsex. Att suga av en dildo eller att se sin partner suga kan vara mycket upphetsande. Det kan också vara ett spännande inslag i dominanslekar inom BDSM.

Det finns alltså många sätt att använda en strap-on på. För enkelhetens skull kommer vi fortsättningsvis att kalla den som bär en strap-on och penetrerar en annan person för ”bärare”. Den person som blir penetrerad kallar vi för ”mottagare”.

Strap-ons med harness

En strap-on kan köpas som ett färdigt set med både dildo och sele. Fördelen med detta är att man säkert vet att dildon och selen passar ihop med varandra. Vill man byta mellan olika dildos är det dock en fördel att kunna använda samma sele till alla. Den vanligaste typen av sele har en O-ring framtill som dildon träs igenom. De flesta dildos med en utsvängd bas eller en sugkopp i botten kan monteras i en sådan sele. O-ringens diameter ska helst vara av samma storlek som dildons diameter, alternativt något större om dildon är gjord i ett hårt material. Är O-ringen för liten går det inte att trä i dildon. Är den för stor blir dildon instabil och kan vika sig eller glida ur.

Ju större och tyngre strap-on-dildo, desto stadigare sele krävs. De flesta strap-on-selar har justerbara remmar för att passa de flesta kroppsstorlekar och kroppsformer. Breda remmar och hög justerbarhet ger en stadigare sele och en stabilare dildo.

Strapless strap-ons

En strapless strap-on är en slags dubbeldildo med en ände som förs in i slidan och hålls fast av bäckenbottenmusklerna. Denna ände är ofta relativt kort, bred och krökt för att sitta väl på plats och vara lätt att hålla kvar i slidan. Den andra änden ser ut och fungerar som en vanlig strap-on-dildo.

En strapless strap-on är extra diskret eftersom ingen sele med synliga remmar behövs. Den största fördelen är dock att bäraren får betydligt mer feedback av en strapless strap-on än av en traditionell strap-on-dildo. En strapless strap-on blir i större utsträckning en förlängning av den egna kroppen, vilket brukar göra den ytterst populär bland sina användare.

Teknik

Att använda en strap-on är något av en konst. För att ge sin partner en riktigt skön upplevelse är det erfarenhet och träning som gäller, helt enkelt eftersom det inte finns någon känsel i själva dildon som talar om för en vad man håller på med. De första gångerna kan det därför vara bra att välja en ställning som ger mottagaren kontrollen. Mottagaren kan exempelvis rida strap-on-bäraren samtidigt som denne slappnar av och fokuserar på vad mottagaren gör för något. Känn efter hur det känns och lägg det på minnet inför den dag då det är du som har kontrollen! Som med alla sexuella aktiviteter handlar allt om att vara lyhörd och att kommunicera.

Lycka till med era strap-on-lekar!