Trygg E-handel

Din varukorg är tom

SORTIMENT
SORTIMENT
Klicka här!

Hur du väljer rätt sexleksak

Det kan vara svårt att välja rätt sexleksak. Särskilt när man aldrig har använt en sexleksak förut. En sak som du däremot alltid bör tänka på är att det finns inget som är "rätt" och "fel". Sexleksaker är något underbart och det är varje människas rättighet att få njuta med sig själv eller tillsammans med sin partner! Våga prova nya saker så kommer du att leva ett liv rikt på både njutning och upplevelser! Det är inte heller någon katastrof om du skulle råka välja en sexleksak som inte passar just dig. Prova dig fram. Du kommer säkert lära dig något nytt och spännande om dig själv!

Penetrering eller klitorisstimulans?

Det är idag igen hemlighet att många kvinnor föredrar klitorisstimulans framför penetrerande sex. I regel kan man säga att kvinnor är väldigt känsliga för vibrationer på och kring klitoris. Vibrationer inne i slidan leder däremot inte särskilt ofta till sjunde himlen. Då är det istället tryck och rörelse som de flesta gillar vid penetrerande sex. Tillhör du den gruppen av kvinnor som uppskattar klitorisstimulering så är det en vibrator eller ett vibrerande ägg du är ute efter. Gillar du penetrerande sex så är det en dildo du vill ha. Vill du ha båda delarna så kan vi rekommendera dig en rabbit.

En hård eller mjuk sexleksak?

Majoriteten föredrar mjuka vibratorer och dildos. Det finns däremot kvinnor som gillar väldigt hårda vibrationer. Då kan en hård vibrator vara att föredra, eftersom hårda material leder vibrationer väldigt bra. Läs gärna vår artikel om sexleksaker i olika material.

En rak eller böjd sexleksak?

Om du gillar stimulans mot g-punkten så är en böjd sexleksak rätt för dig. Har du inte hittat din g-punkt så kanske det kan vara värt ett försök? Egentligen är det inte frågan om en punkt, utan om ett område. G-punkten ligger tre till fem centimeter upp på den inre slidväggen (upp mot magen). Läs gärna vår guide till g-punkten. Är du inte ute efter att stimulera g-punkten så kan du lika gärna välja en rak sexleksak.

Har storleken betydelse?

Storleken har betydelse. Men det är inte alltid som många män tror – att störst alltid är bäst. Gillar du stora, så ska du självklart välja en stor sexleksak. Men är det en vibrator du är ute efter så kommer det att fungera lika bra med en lite mindre. Ofta vibrerar stora vibratorer sämre. Det krävs helt enkelt en större motor för att ge lika starka vibrationer om staven är stor. De vibratorerna som säljer bäst i vår webbutik brukar vara mellan 15 och 20 cm i längd. Även de små klitorisvibratorerna är mycket efterfrågade. När det kommer till dildos och dongar (sexleksaker utan vibrator) så brukar de lite tjockare varianterna vara mycket omtyckta.

En dyr eller billig sexleksak?

Billiga sexleksaker brukar ha en betydligt kortare livslängd än lite dyrare. Ofta skiljer det bara en hundralapp mellan en bra och en lite sämre produkt. Dyrare sexleksaker har ofta en längre tid av produktutveckling och kvalitetstester bakom sig. Det borgar för både funktionalitet och kvalité. Även om vi tar bort produkter ur vårt sortiment som inte håller tillfredställande kvalité, så brukar det vara stor skillnad mellan en billig och en lite dyrare sexleksak. Är det däremot första gången du köper en sexleksak och du inte riktigt vet vad du vill ha, så kan det vara klokt att inte köpa den allra dyraste.

Kan anala sexleksaker vara något för mig?

Anala lekar är fortfarande lite tabu. Men de flesta skulle nog bli förvånade om de visste hur många kvinnor och män som köper anala sexleksaker. Den enda slutsatsen vi kan dra är att man ogärna berättar för sina vänner och bekanta att man har en buttplug i byrålådan, men att det är betydligt vanligare än vad man kan tro. Vi kan bara ge två simpla råd:

Om du är osäker – det skadar inte att prova!
Om du vet att du inte gillar det – låt bli!

Kan jag få mer hjälp att välja sexleksak?

Vi finns här för att svara på dina frågor! Har du frågor om våra sexleksaker, så är det bara att skicka ett mail till vår kundsupport.