Trygg E-handel

Din varukorg är tom

SORTIMENT
SORTIMENT
Klicka här!

Guide till klitorisstimulans

Här hittar du information om vad klitoris är för något och hur du kan gå tillväga för att stimulera klitoris.

VAD ÄR KLITORIS?

När vi säger klitoris tänker nog de flesta på den utbuktning som sitter en bit ovanför slidöppningen, men hela klitoris är åtminstone sju centimeter lång och större delen av detta organ gömmer sig inuti kroppen. En del utgörs av klitorisskänklarna som är placerade inne i kroppen på varsin sida om slidöppningen. Klitoris skänklar kan stimuleras genom massage av området i och runt om slidöppningen med hjälp av fingrar eller en vibrator.

Den utbuktning av klitoris som vi kan se kallas för ollonet. Ollonet på klitoris varierar i storlek mellan olika människor och brukar vara mer eller mindre täckt av den skyddande klitoriskappan. Ollonet sväller vid upphetsning och är ytterst känsligt för beröring.

De flesta behöver någon form av stimulans av klitoris för att uppnå orgasm.

HUR STIMULERAR JAG KLITORIS?

Det finns en mängd olika sätt att stimulera klitoris på – med fingrar, genom oralsex, genom att gnida sig mot något … Eftersom klitoris är så känslig kan direkt beröring ibland upplevas som smärtsam. Det kan krävas en hel del övning och finlir för att få till den typ av stimulans som känns bäst.

En klitorisvibrator är utformad för att göra stimulans av klitoris så enkelt och så skönt som möjligt. Vibrationer mot klitoris är för många ett effektivt sätt att uppnå orgasm. Dessutom är det inte helt fel att få slappna av och låta vibratorn göra jobbet!

Klitorisvibratorer finns i en mängd olika utföranden. Vissa har ett steglöst reglage, så att du kan hitta precis den styrka på vibrationerna som passar dig. Andra har olika program som varierar vibrationerna. En mjuk klitorisvibrator ger mildare stimulans än en hård, eftersom det mjuka materialet delvis absorberar vibrationerna. Är du mycket känslig bör du alltså välja en mjuk klitorisvibrator med reglerbar vibrationstyrka. Vet du att du tycker om mer intensiv stimulans bör du välja en hårdare variant med starka vibrationer.