Trygg E-handel

Din varukorg är tom

SORTIMENT
SORTIMENT
Klicka här!

Information om glidmedel

Det finns huvudsakligen tre olika typer av glidmedel; vattenbaserade, silikonbaserade samt oljebaserade.

Vattenbaserade glidmedel

Det här är den enklaste typen av glidmedel att använda och hantera. Vattenbaserade glidmedel är lätta att skölja av med vatten och dessutom kompatibla med alla material. Alla vattenbaserade glidmedel kan användas med kondom och sexleksaker av alla slag. Vattenbaserade glidmedel kladdar i regel inte och absorberas fort av kroppen. Det innebär att man inte behöver skölja eller torka av glidmedlet efter användande, men även att det försvinner relativt fort. Därför kan man behöva ganska mycket för att hålla glidet igång. Inga vattenbaserade glidmedel som Passion Of Sweden säljer är irriterande för huden och de kan därför användas dagligen. Många vattenbaserade produkter innehåller även ämnen som återfuktar huden. Läs produktbeskrivningarna till varje enskilt glidmedel för mer information.

Silikonbaserat glidmedel

Den här typen av glidmedel brukar anses ge det bästa glidet. De är väldigt dryga och ger ett långvarigt glid. Lite dyrare varianter av silikonbaserade glidmedel, såsom Pjur Woman, ger ett fantastiskt glid som varar under en mycket lång tid. Silikonbaserade glidmedel kan även användas i vatten (perfekt för sex i duschen alltså) och går inte att skölja bort om man inte använder tvål och vatten. Silikonbaserade produkter lämpar sig också bra för analsex, eftersom de ger ett oöverträffat glid och inte torkar ut. Silikonbaserade glidmedel är kompatibla med samtliga sexleksaker och kondomer, med undantag för leksaker gjorda i silikon eller cyberskin. Använd alltså inte silikonbaserade glidmedel tillsammans med sexleksaker av silikon, eftersom detta kan orsaka en kemisk reaktion och få din sexleksak att ändra form. Problemet är annars lätt att undvika genom att trä en kondom över sexleksaken. Samtliga silikonbaserade glidmedel som Passion Of Sweden säljer är latex- och jellykompatibla. De silikonbaserade glidmedlen som du kan köpa hos Passion Of Sweden innehåller samma typ av silikon som finns i höljet på vissa medicinska tabletter och är därför helt ofarliga för kroppen (inte att jämföra med silikonimplantat för bröst, som kan vara skadliga för kroppen om de brister). Många glidmedel har även en vårdande och återfuktande effekt på huden. Läs produktbeskrivningarna till varje enskilt glidmedel för mer information.

Oljebaserade glidmedel

Denna typ av glidmedel brukar finnas i produkter som Vaselin och Baby-olja. Matolja är ett annat exempel på ett oljebaserat "glidmedel". De är mycket dryga och ger ett långvarigt glid. De är dock inte latexkompatibla och bör därför absolut inte användas tillsammans med kondomer. Passion of Sweden rekommenderar inte att du använder denna typ av glidmedel överhuvudtaget vid sex eller tillsammans med dina sexleksaker (de kan skada dina leksaker). De kan ge upphov till svampinfektioner i slidan och går inte att tvätta bort med tvål och vatten. Vissa typer av oljebaserade glidmedel tar upp till en vecka för kroppen att absorbera och kan därför upplevas som mycket kladdiga en lång tid efter användande. Använd dem alltså inte vid vaginalsex eller analsex, utan enbart till sådant som de är gjorda för, d vs smörja in torra händer och hud, samt massage. Passion Of Sweden säljer inga oljebaserade glidmedel, eftersom de är mycket olämpliga för sexuella aktiviteter.