Trygg E-handel

Din varukorg är tom

SORTIMENT
SORTIMENT
Klicka här!

Information om glidmedel

Det finns huvudsakligen tre olika typer av glidmedel: vattenbaserade, silikonbaserade och oljebaserade.

Vattenbaserade glidmedel

Vattenbaserade glidmedel är den typ av glidmedel som är enklast att använda. Vattenbaserade glidmedel är lätta att skölja av med vatten och dessutom kompatibla med alla material. Alla vattenbaserade glidmedel kan användas tillsammans med samtliga sorters kondomer och sexleksaker.

Vattenbaserade glidmedel kladdar i regel inte och absorberas fort av kroppen. Det innebär att man inte behöver skölja eller torka av glidmedlet efter användande, men även att det försvinner relativt fort. Därför kan man behöva ganska mycket för att hålla glidet igång.

Inga vattenbaserade glidmedel som Passion Of Sweden säljer är irriterande för huden. De kan därför användas dagligen. Många vattenbaserade glidmedel innehåller även ämnen som återfuktar huden. Läs produktbeskrivningarna till varje enskilt glidmedel för mer information.

Silikonbaserat glidmedel

Silikonbaserade glidmedel brukar anses ge det bästa glidet. De ger ett långvarigt glid och är extremt dryga – några droppar räcker. Lite dyrare varianter av silikonbaserade glidmedel, såsom Pjur Woman, ger ett fantastiskt glid som varar under mycket lång tid. Silikonbaserade glidmedel kan användas i vatten (perfekt för sex i duschen alltså!) och går inte att skölja bort om man inte använder tvål. Silikonbaserade produkter lämpar sig bra för analsex, eftersom de ger ett oöverträffat glid och inte torkar ut.

Silikonbaserade glidmedel är kompatibla med alla slags kondomer. De kan även användas med alla sexleksaker som inte är gjorda i silikon och cyberskin (som också innehåller silikon). Använd alltså inte silikonbaserade glidmedel direkt på sexleksaker av silikon, eftersom silikonerna då kan reagera med varandra och få din sexleksak att ändra form. Problemet är lätt att undvika genom att trä en kondom över sexleksaken.

De silikonbaserade glidmedel som du kan köpa hos Passion Of Sweden innehåller samma typ av silikon som finns i höljet på vissa medicinska tabletter. Silikonet är alltså helt ofarligt för kroppen. Många glidmedel har även särskilda ingredienser med en vårdande och återfuktande effekt på huden. Läs produktbeskrivningarna till varje enskilt glidmedel för mer information.

Oljebaserade glidmedel

Oljebaserade glidmedel påminner om produkter som vaselin och babyolja. De är mycket dryga och ger ett långvarigt glid. De är dock inte latexkompatibla och bör absolut inte användas tillsammans med latexkondomer, eftersom de bryter ner latex och därför kan orsaka hål i kondomen. De kan även vara svåra att tvätta bort med tvål och vatten. Passion of Sweden rekommenderar inte att du använder oljebaserade glidmedel tillsammans med dina sexleksaker. Avstå oljebaserade glidmedel helt om du använder kondomer.

Hybridglidmedel

Hybridglidmedel är oftast baserade på en blandning av vatten och silikon. Det fina med ett hybridglidmedel är att det kombinerar de bästa egenskaperna från båda baser. Hybridglidmedel ger ett bättre och långvarigare glid än vattenbaserade glidmedel, men är lättare att tvätta bort än silikonbaserade glidmedel. Dessutom kan många hybridglidmedel användas tillsammans med sexleksaker i silikon. Läs produktbeskrivningarna till varje enskilt glidmedel för mer information.