Trygg E-handel

Din varukorg är tom

SORTIMENT
SORTIMENT
Klicka här!

Guide till G-punkten

Här hittar du information om vad G-punkten är för något och hur du kan gå tillväga för att stimulera G-punkten.

VAD ÄR G-PUNKTEN?

G-punkten har fått sitt namn efter den tyske gynekologen Ernst Gräfenberg som var verksam på 1940-talet. Namnet är dock lite olyckligt eftersom det egentligen inte är frågan om en punkt, utan snarare om ett område med förhöjd känslighet.

När vi pratar om G-punkten syftar vi på ett område cirka tre till fem centimeter upp längs slidans främre vägg (alltså mot magen). Området kan kännas lite skrovligt.

Det råder fortfarande oenighet om exakt vad G-punkten egentligen är för något. Många forskare menar att G-punkten är ett resultat av flera olika vävnader och nerver som möts i området innanför slidans främre vägg, men vilka vävnader och nerver det rör sig om är oklart. Andra forskare menar att G-punkten endast är en myt – något som har blåsts upp av media och felaktigt framställts som något alla kvinnor borde koncentrera sig på för att uppnå njutning.

Säkert är att många upplever stimulans av det område vi kallar G-punkten som något mycket njutningsfyllt. För en del är det en källa till kraftfulla orgasmer. Lika säkert är dock att alla människors kroppar fungerar olika. Alla upplever vi njutning på olika sätt, och inget av dem är bättre eller sämre än något annat.

Vet du redan att du tycker om G-punktstimulans eller är du sugen på att prova om det är något för dig? Utmärkt, då är det bara att gå vidare till nästa steg i guiden! Har du provat och provat och kommit fram till att njae, det här är nog faktiskt ingenting för dig? Inga problem, då kan du istället spana in vår guide till klitorisstimulans!

HUR STIMULERAR JAG G-PUNKTEN?

G-punkten brukar kräva lite kraftigare stimulans och stimuleras bäst av tryck eller masserande rörelser.

En typisk G-punktsvibrator är böjd i toppen. Det gör det enkelt att både komma åt g-punkten och att applicera den mängd tryck som känns skönast. En G-punktsvibrator ska helst också ha en låg flexibilitet, så att den inte ger vika.

En del tycker om att endast stimulera G-punkten, medan andra vill stimulera klitoris och G-punkten samtidigt. Då kan en G-punktsvibrator med klitoriskittlare vara ett bra val av leksak – det vill säga en rabbit som är böjd i toppen för att komma åt extra bra.