Trygg E-handel

Din varukorg är tom

SORTIMENT
SORTIMENT
Klicka här!

Guide till elektrostimulans

Elektrostimulans handlar om att stimulera kroppens nerver med hjälp av elektriska impulser som leds genom huden. Traditionellt har elektrostimulans använts som ett alternativ till värktabletter för att behandla smärta. Praktiken har alltså en del välgörande egenskaper utöver att ge njutning!

För att förmedla elektriska impulser från en strömkälla till kroppens nerver behövs antingen elektroder eller en e-stimleksak. En typisk e-stimleksak har två poler som är isolerade från varandra: en pluspol och en minuspol. När du ansluter leksaken till strömkällan och slår på strömmen försöker de elektriska impulserna ta sig från den ena polen till den andra. Det lyckas de med genom att använda din kropp som en brygga. När du använder dig av elektroder utgör den ena elektroden en pluspol och den andra en minuspol. Strömmen färdas alltså mellan elektroderna.

Vad tänker du på när du hör ordet elektrostimulans? Vi tror att det finns en hel del förutfattade meningar om hur det går till när man stimulerar kroppen med elektrisk ström, så vi tänkte gå vidare med att förklara vad elektrostimulans inte är.

Vad elektrostimulans inte är

Elektrostimulans är inte bara för sadomasochister. Det är en vanlig uppfattning att elstimulans handlar om smärta och därför endast hör hemma inom BDSM. I själva verket kan elstimulans ge allt från ett mjukt kittlande som knappt är kännbart till ett intensivt pirrande som kan användas på samma sätt som vibrationerna från en vibratorstav, innan du kommer upp i de styrkor som kan upplevas som smärtsamma.

Elektrostimulans är inte farligt så länge det görs på rätt sätt. Precis som med många andra saker kan elstimulans vara farligt om du inte tänker efter och struntar i säkerheten. Som tur är finns det några enkla regler som hjälper dig att göra rätt.

Säkerhet

Ström får inte ledas genom hjärtat, hjärnan eller halsen. Stimulera därför aldrig båda bröstvårtorna samtidigt genom att placera en pluspol över den ena och en minuspol över den andra, eftersom strömmen då måste färdas genom hela bröstkorgen för att ta sig mellan polerna. Placera heller aldrig elektroder eller e-stimleksaker mot någon del av ansiktet, huvudet eller halsen.

Ström tar alltid kortast möjliga väg mellan två poler. Med denna regel kan du kontrollera så att ingen ström leds genom huvud, hjärta eller hals. Föreställ dig en linje mellan de båda polerna. Detta är den väg som strömmen kommer att ta.

Du bör alltid prata med en läkare innan du använder elektrostimulans om du har några implantat av metall eller som innehåller elektronik (t ex pacemaker) i kroppen.

Använd inte elektrostimulans under graviditet.

Kom igång

Nu när du har lärt dig vilka regler som gäller för att du ska kunna njuta av elektrostimulans på ett säkert sätt behöver du två saker: en strömkälla som förser dig med elektriska pulser och en leksak som överför pulserna till din kropp.

Plocka fram din strömkälla och se till att den är avstängd innan du kopplar in den leksak du vill använda. Ta av dig eventuella ringar och armband i metall, ta leksaken i handen och se till att din hand rör vid båda polerna. Den mängd ström som ska ta sig från den enda polen till den andra är alltid densamma, så ju större hudyta som är i kontakt med leksaken, desto mer utspridd blir strömmen. Håller du endast i leksaken med fingertopparna koncentreras strömmen till en mindre yta och upplevs därför som starkare. Det här kommer du snabbt att märka när du provar och känner på din leksak!

Placera alltid leksaken där du vill ha den innan du slår på strömmen. På så sätt försäkrar du dig om att strömmen känns som svagast när du slår på den. När leksaken är på plats och strömmen är på kan du långsamt börja vrida upp intensiteten och prova dig fram till den inställning som känns skönast.

Stäng alltid av strömmen innan du tar bort eller släpper leksaken. På så sätt försäkrar du dig om att strömmen aldrig kommer att kännas starkare än vad du avsett.

De strömkällor vi säljer har reglage för intensitet, frekvens, och pulsbredd. Intensiteten avgör hur stark strömmen är. Frekvensen avgör om strömmen pulserar (låg frekvens) eller om den känns som ett konstant flöde (hög frekvens). Pulsbredden bestämmer hur lång varje enskild puls är. Med din leksak i ett stadigt grepp i ena handen kan du i lugn och ro experimentera med alla inställningar och hitta vad som passar just dig innan du placerar din leksak där du vill ha den.

Vi säljer strömkällorna Pure Vibes och Tension Lover. Båda levereras med en riktigt bra manual som innehåller massor med information och smarta tips för dig som just ska börja med elektrostimulans.