Trygg E-handel

Din varukorg är tom

SORTIMENT
SORTIMENT
Klicka här!

Guide till BDSM

BDSM är en akronym som står för flera olika saker:

B&D – bondage och disciplin.
D&S – dominans och underkastelse (eng. submission).
S&M – sadism och masochism (eller sadomasochism).

Det finns inget helt enkelt svar på vad BDSM är, eftersom det kan innebära olika saker för olika människor. För vissa handlar det om sex, beröring och fysisk njutning. För andra är det en hel livsstil. Ibland handlar det främst om maktförskjutningar och ett utforskande av dynamiken i mänskliga relationer. För en del är tjusningen med BDSM att få kliva in i en roll och kanske slippa de krav som ställs på dem i det vanliga livet.

Många människor som ägnar sig åt BDSM växlar mellan att vara dominanta och undergivna. En sådan utövare brukar kalla sig för ”switch”. Andra är strikt dominanta eller undergivna och kan inte tänka sig att byta roll.

En del utövare av BDSM går igång på att uppleva smärta – andra på att känna sig underlägsna och kontrollerade. Den klassiska bilden av BDSM är förmodligen att de här två delarna hänger ihop, men så behöver det inte vara. Vissa njuter t ex av smärta, men går inte i gång på att bli dominerade. På samma sätt finner en del det t ex upphetsande att ha full kontroll över sin partner, men vill inte tillfoga sin partner någon smärta. Det finns ingenting som säger att du måste gilla allt.

Kommunikation är A och O

Bra kommunikation är viktigt i alla relationer, men för den som vill ägna sig åt BDSM är kommunikation absolut grundläggande. Innan ni kör igång finns det en hel del som du och din partner behöver ta reda på om varandra.

Vissa vill ha på papper vad som gäller. Då kan ni antingen skriva en lista tillsammans eller också var för sig skriva ner dels vad ni gillar, dels vad ni inte är okej med. En fördel med denna metod är att ni är klara i huvudet och kan tänka igenom varje punkt i lugn och ro. Om ni istället upplever den här metoden som torrt, styltigt eller lite onödigt så måste ni självklart inte använda er av den. En annan variant är att göra förhandlingarna till ett upphetsande förspel. Berätta för varandra om era fantasier och förhoppningar, se vad ni får för gensvar och sen är det bara att börja prova.

Prova dig fram

För att få en så positiv och lustfylld upplevelse som möjligt är det viktigt att inte gå för fort fram. Prova en sak i taget, känn efter och prata efteråt om vad ni tyckte. Genom att börja försiktigt och trappa upp långsamt har ni möjlighet att på ett tryggt sätt ta reda på vad ni gillar och var era gränser går. Är ni sugna på att uppleva smärta så börja med lite lätt smisk innan ni provar med olika redskap. Vill ni utforska bondage kan ni först testa med ett par enkla handbojor innan ni eventuellt går vidare till att begränsa rörelsefriheten hos den som blir fastbunden ännu mer.

Olika redskap ger olika resultat. Du kanske kommer att upptäcka att du inte är så förtjust i snärten från en flogger, men att du älskar känslan av att bli smiskad med en paddel. Eller att du inte tycker om att vara fastbunden, men att du blir otroligt upphetsad av att ha ögonbindel och inte veta vad som ska hända härnäst ... Det lönar sig att prova sig fram!

Mer om att sätta gränser

Många som ägnar sig åt BDSM använder sig av så kallade stoppord (eng. safeword). Ett stoppord används t ex när du vill avbryta leken eller markera för din partner att du börjar närma dig en gräns. Exempel på stoppord kan vara ”gult” för att sakta ner och ”rött” för att avbryta helt. Ett bra stoppord är lätt att komma ihåg och kan inte misstas för att vara en del av leken. En del föredrar att inte använda något särskilt stoppord, utan kommunicerar helt enkelt genom att säga ”nej” eller ”stopp”.

En grundregel är att du alltid ska känna dig bekväm med att sätta gränser och säga stopp om det är något som inte känns bra – och det gäller oavsett vilken position du är i. Vanligtvis är det den undergivna som använder sig av stoppord, men även den dominanta kan känna sig obekväm med en aktivitet och vilja avbryta.

Efteråt

Glöm inte bort varandra när ni har lekt färdigt! Eftervård (eng. aftercare) är nämligen precis lika viktigt som att kommunicera klart och tydligt innan ni börjar. En BDSM-session kan vara en starkt omvälvade, känslosam och energikrävande upplevelse. Därför är det viktigt att ta hand om varandra efteråt. Hör efter hur din partner mår och ge akt på din partners behov. Många tycker om att kramas och mysa efteråt, medan andra vill vara ifred en stund. Ibland får ni kanske hjälpas åt att hitta en kompromiss.

Prata med varandra om era upplevelser av det ni gjort tillsammans. På så sätt får ni värdefull information, blir mer samspelta och försäkrar er om att nästa session blir ännu mer spännande och upphetsande än den förra!

Tryggt & Diskret

Du behöver inte bli medlem eller registrera dina uppgifter när du handlar hos oss. Vi tycker att det ska vara enkelt och gå snabbt att handla på nätet.

Trygg E-handel Betalningsalternativ